У день фіналу Євро-2012 МВС виведе на вулиці Києва 10 тис. міліціонерів

29 Червня 2012, 17:59

«У ці дні триває просто охорона громадського порядку, силами підрозділів громадської безпеки. Оперативні служби займаються іншим питанням – попереджують певні злочини. Жодних серйозних змін на фінальному матчі Євро-2012 не буде, хіба що всі (у МВС – ред.), як і тепер, працювати будуть без вихідних. Кількість особового складу, яка охоронятиме громадський порядок, може збільшитися: замість нинішніх 7 тисяч, це може бути 10 тисяч працівників міліції», – повідомив Поліщук.

Посилення заходів безпеки у день фіналу 1 липня правоохоронці пояснюють зокрема тим, що за матчем на НСК «Олімпійський» у Києві спостерігатимуть чільні політики та бізнесмени з різних країн світу. Також очікується приїзд великих організованих груп футбольних уболівальників з Іспанії та Італії, чиї команди виборюватимуть титул чемпіонів Європи з футболу.

За даними УЄФА, 1 липня в міжнародному аеропорту «Бориспіль» чекають 220 чартерних рейсів на фінал Євро-2012.

Як повідомлялось, глави європейських держав, за винятком президента Польщі (однієї з приймаючих сторін чемпіонату), в знак протесту проти тюремного ув'язнення Юлії Тимошенко від відвідування фіналу Євро-2012 в Києві відмовилися. Проте планують приїхати до Києва приїде президент Білорусі Аляксандр Лукашенка та президент Грузії Міхеіл Саакашвілі. Крім того, за даними іспанської газети El Mundo, на фінал Євро-2012 до Києва може також приїхати прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой.

Читайте також Гості Євро-2012: У Донецьку все або дуже дороге, або недолуге

Позначки: