Площа пожежі у Ялтинському заповіднику зросла до 8 га

28 Червня 2012, 14:30

Це сталося у зв’язку з погіршенням погодних умов, а саме збільшення швидкості вітру до 25 м/с та не можливості гасіння пожежі особовим складом у важко доступних місцях.

Для гасіння пожежі було налаштовано безперебійну подачу води, методом підвозу автоцистернами. Особовим складом ведеться гасіння підручними засобами та ранцевими оприскувачами.

Гелікоптором МНС України «Мі-8» було здійснено 5 скидів води. Планується залучення ще одного гелікоптера МНС України «Мі-8» та двох літаків з міста Нєжин, які будуть працювати у складі авіаланки.

До гасіння пожежі залучено підрозділи МНС, Ялтинського гірсько-лісового природного заповідника, співробітники внутрішніх військ МВД України, бригади берегової охорони Збройних Сил. Всього на місці події працює: 843 особи, 87 одиниць техніки, у тому числі – 2 літаки та 2 вертольоти Мі-8 з водозливними пристроями.

Нагадаємо, загорання у ущелині «Уч-Кош» сталося 26 червня ввечері на площі 0,2 га. Однак через сильний вітер площа пожежі збільшилася станом на ранок 27 червня до 2 га.

Вчора рятувальники заявили про локалізацію пожежі у Ялтинському заповіднику на площі 3 га.