На півфінал у Польщі підвищили заходи безпеки через знайдену вибухівку

28 Червня 2012, 08:21

Як повідомляє польський інтернет-сайт tvn24.pl з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Польщі, знайдені предмети "не становлять загрози для безпеки осіб та заходів, пов'язаних у тому числі з Євро 2012", однак було зібрано засідання Урядової групи кризового управління за участю прем'єр-міністра Дональда Туска, профільних міністрів і комендантів, відповідальних за безпеку служб.

"Після аналізу справи ми констатуємо, що загрози для безпеки осіб або місць у Польщі не існує. Однак, беручи до уваги факт, що це перший подібний суттєвий сигнал під час Євро-2012, що стосується можливості виникнення випадку терористичного характеру, прийнято рішення про оголошення першого ступеня тривоги по 4-бальній шкалі", – зазначила прес-секретар МЗС Польщі Малгожата Возняк.

За її словами, це означає приведення в стан найвищої готовності державної адміністрації всіх рівнів та відповідальних за безпеку служб.

При цьому вона визнала, що обсяг знайденої в контрабандному вантажі вибухівки був невеликим.

За фактом знахідки Апеляційна прокуратура Любліна розпочала слідство і доручила його Агентству внутрішньої безпеки.

Віце-президент Варшави Яцек Войцехович заявив, що інформація про знахідку надійшла в міський оперативний штаб, пов'язаний з організацією Євро-2012. "Це справа, якою займаються відповідні служби – я не хотів би його на цій хвилі коментувати", – сказав він.

У свою чергу, прес-секретар столичної поліції Мацей Карчинський заявляв раніше, що він нічого не знає про знахідку на Бузі, повідомляє tvn24.pl. "Ми трактуємо це як медійну інформацію", – сказав він.