Адвокат Мельниченка допускає відновлення справи проти Кучми після набрання чинності нового КПК

26 Червня 2012, 19:14

"Новий кримінально-процесуальний кодекс не передбачає стадії порушення кримінальної справи, тобто тепер не можна буде заперечити законність порушення кримінальної справи. Це дасть можливість повернутися до розгляду цієї справи вже по суті", – повідомив Неділько.

Зі слів адвоката, завдяки таким нормам, можливо буде почати нормальний судовий процес у справі проти Кучми, на якому будуть заслухані всі позиції у цій справі та розглянуто докази. Неділько повідомив, що справа на сьогодні нараховує 90 томів і просто не можна залишити таку величезну роботу, не довівши її до кінця.

Також, на думку адвоката Мельниченка, рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ залишити без змін рішення судів попередніх інстанцій загнало розслідування вбивства журналіста в глухий кут. Адже таким чином, на його думку, так і не було дано відповідь на головне питання – хто є замовником убивства журналіста.

Нагадаємо, суд визнав незаконним порушення проти Кучми справи щодо причетності до вбивства Георгія Гонгадзе. Суд не розглядав справу по суті.

Як повідомлялося, 14 грудня 2011 року Печерський районний суд скасував постанову Генеральної прокуратури про порушення справи проти Кучми за підозрою в причетності останнього до вбивства Гонгадзе.

20 січня апеляційна інстанція підтвердила законністьрішення суду першої інстанції.

Генпрокуратура подала касацію.