Мін’юст уперше вирішив перевірити авторитет американської юридичної компанії Skadden на справі Тимошенко

25 Червня 2012, 11:33

«Український уряд до моменту підписання вищезазначеного договору не співпрацював з компанією «Skadden», її було обрано, оскільки вона є однією з провідних міжнародних юридичних компаній, її досвід та авторитет дозволяє розраховувати на проведення ними ґрунтовного та неупередженого аналізу обставин справи, окрім того наявність розгалуженої мережі офісів у США та Європі дозволяє залучити провідних фахівців з цих країн», – йдеться у відповіді Мін’юсту.

«Оплата послуг за договором здійснюється в залежності від об’єму виконаних робіт… за рахунок коштів державного бюджету», – додає Кульчицький.

Як повідомлялося, раніше Кульчицький повідомив, що американська юридична компанія Skadden перевірить справу Тимошенко за 95 тисяч гривень. 

Міністр юстиції Олександр Лавринович пояснив, що компанія була запрошена без тендеру, бо оплата за її послуги становить менше 100 тисяч гривень.

Міністерство юстиції наприкінці травня домовилося з американською юридичною компанією Skadden провести незалежну оцінку судового процесу над колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Як відомо, Європейський суд з прав людини розгляне справу Тимошенко 28 серпня цього року.

Довідка Тижня.

Журнал Forbes назвав американську компанію «Skadden» «Найвпливовішою юридичною фірмою Уолл-Стріт». Клієнтами фірми була більшість з топ-50 найбільших компаній за версією Fortune.

Юристи фірми захищали екс-президента Білла Клінтона під час скандалу з Монікою Левінські. Skadden також працювала з американськими федераціями NHL та NBA, Occidental Petroleum Corporation, American Express, China Construction Bank.