В АП пояснили, що Янукович їздив у Донецьк не просто на футбол, а працювати

22 Червня 2012, 17:56

«15 та 19 червня 2012 року в ході робочих поїздок до Донецька президент України Віктор Янукович відвідав матчі, у яких брала участь українська збірна з футболу», – повідомив Іванеско.

Він зазначив, що під час поїздок глава держави "приділив увагу контролю за підготовкою до проведення заходів чемпіонату Європи з футболу, зокрема, забезпечення комфортного перебування численних іноземних гостей, громадської безпеки і правопорядку в дні матчів".

«Президент прийняв звіти представників місцевої влади і правоохоронних органів з цих питань, а також з питань попередження виникнення конфліктних ситуацій, подібних до тієї, що сталася 12 червня 2012 року у Варшаві між російськими та польськими уболівальниками», – сказано у відповіді Іванеска Тижню.

Крім того, «представники місцевої влади доповіли Януковичу про створені умови для прийому учасників і гостей Євро-2012 у Донецьку».

У АП також відзначили, що у поїздці 19 липня 2012 року президента супроводжував глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін. Він взяв участь у заходах за участю глави держави.

«Поїздки глави держави і супроводжуючих осіб (в тому числі і глави Адміністрації Президента) до Донецька були здійснені авіаційним транспортом за рахунок відповідних статей державного бюджету України на 2012 рік», – зазначив Іванеско.

Він додав, що звіти щодо витрачання коштів державного бюджету за відповідними статтями Державне управління справами оприлюднює по завершенню звітного періоду.