Арбітр, який не зарахував гол збірній України, більше не судитиме матчі Євро-2012

20 Червня 2012, 20:16

Старший офіцер УЄФА у справах суддівства П'єрлуїджі Колліна оголосив імена чотирьох з 12-ти арбітрів, які залишають турнір після групового етапу. Крім Кашшаї, до цього списку увійшли голландець Бйорн Кейперс, який судив матч Україна – Франція, іспанець Карлос Веласко Карбальйо, який працював на матчі відкриття Євро-2012 Польща – Греція і німецький рефері Вольфганг Штарк.

Форвард збірної України Марко Девіч на 62-й хвилині забив м'яч у ворота Англії, але угорський арбітр Віктор Кашшаї не зареєстрував взяття воріт. Один з двох додаткових арбітрів за воротами також ніяк не відреагував на те, що м'яч повністю перетнув лінію воріт Джо Харта. Англійський захисник Джон Террі вибив м'яч після удару Девіча з порожніх воріт.

Нагадаємо, старший офіцер УЄФА у справах суддівства П'єрлуїджі Колліна визнав, що бригада арбітрів на чолі з угорцем Віктором Кашшаі допустила помилку під час матчу Євро-2012 Англія–Україна, не зарахувавши забитий українцями гол в середині другого тайму.

Президент ФІФА Джозеф Блаттер після матчу Україна-Англія заявив, що необхідно вводити електронну систему визначення голів.

Позначки: