У Польщі раді, що від початку Євро-2012 іноземні ЗМІ писали добре про країну

20 Червня 2012, 04:21

"Те, що найважливіше – усі хвалять нашу організацію, прекрасну атмосферу, яка є в Польщі. Це наша найбільша перемога та успіх", – сказала міністр, підсумовуючи результати групової фази Євро-2012, в рамках якої в Польщі вже відбулося 12 із 15-ти запланованих матчів чемпіонату.

Вона висловила сподівання, що останні три матчі, котрі мають відбутися у польських містах-організаторах турніру, пройдуть так само спокійно та в такій гарній атмосфері, як попередні.

Міністр зауважила, що працівникам медичних служб за перші десять днів чемпіонату довелося надавати допомогу 1,5 тис. особам з понад 2,5 млн, котрі дивилися матчі на стадіонах та у фан-зонах у Польщі.

Керівник державної компанії PL2012 відзначив, що згідно з проведеним серед іноземних уболівальників опитуванням, 80% з них сподобалося у Польщі та вони планують повернутися сюди знову, а більше 90% також рекомендуватимуть цю країну для візитів своїм друзям.

"Давно не було такої доброї інформації про Польщу як сучасну та класну країну", – сказав Марчін Херра, зауваживши, що, власне, так описують польські міста більшість іноземних журналістів.

Згідно з даними Херра, більшість власників ресторанів не встигали обслуговувати велику кількість клієнтів, котрі з’явилися завдяки Євро-2012, а таксисти щоденно перевозили навіть у 5-6 разів більше пасажирів. За даними міністра спорту та туризму,  до Польщі на турнір приїхали іноземці з 110 країн світу.

Як повідомлялось, за перші десять днів чемпіонату Європи з футболу 2012 року польська поліція затримала 515 порушників громадського порядку. Згідно з даними Міністерства внутрішніх справ Польщі, найбільше серед затриманих – поляків – 362.

Позначки: