Прем’єр Румунії не розуміє, чому має йти у відставку через звинувачення у плагіаті

19 Червня 2012, 23:27

Понта назвав своєю помилкою те, що недостатньо посилався на праці попередників, але заявив, що не розуміє, чому він мав би йти у відставку з посади прем’єра через звинувачення у плагіаті.

Віктор Понта також звинуватив президента Траяна Бесеску в роздмухуванні звинувачень у плагіаті. Бесеску як президент є безпартійним, але пов’язаний із консервативною Демократично-ліберальною партією, уряд якої Понта скинув у квітні голосуванням у парламенті про недовіру.

Нагадаємо, у квітні лідер лівоцентристської опозиційної Соціал-демократичної партії Віктор Понта  став прем’єр-міністром Румунії.

Днями британська та німецька преса повідомили, що Віктор Понта  скопіював більшу частини своєї дисертації з права у 2003 році з публікацій інших авторів без належного посилання на джерела. Зокрема, журнал Nature ствердив, що має докази того, що більше половини з дисертації Понти про Міжнародний кримінальний суд, є плагіатом з інших джерел.

У  травні новопризначений міністр освіти Румунії  Іоан Манґ пішов у відставку після того, як з'явилися докази, що він видав за свої в одній зі своїх книг великі уривки з роботи японських вчених.

Читайте також: "Клуб європейських плагіаторів" поповнився прем'єр-міністром Румунії