Меркель радять приїхати в Україну, але бойкотувати Януковича

18 Червня 2012, 12:46

«Цього (бойкоту Євро-2012 – Ред.) не повинно бути. Тому я закликаю всіх політиків ЄС та Німеччини: Їдьте! Показуйте прапори! Говоріть про порушення прав людини! Диктатори почуваються ще більш спокійними, якщо ніхто не приїздить і не дивиться… Моя пропозиція стосується і німецького канцлера Ангели Меркель. Вона може тримати необхідну відстань і не повинна під час привітання з Януковичем (як на прийомі у президента Путіна) дати йому поцілувати себе і щоку», – заявив Шульц.

«Від самого початку я очікував послідовної політики і чіткого сигналу: я їду в Україну, але дивлюся не лише на поле, а й на політичну ситуацію в країні. Спортивний бойкот ніколи не мав потрібного впливу, а лише шкодив спортсменам», – додав представник Європарламенту.

Нагадаємо, 13 червня в Харкові відбувся матч Голландія-Німеччина. Європарламентарі від фракції зелених Ребека Хармс і Вернер Шульц під час виконання гімну перед матчем розгорнули два плакати. На одному було написано «Чесна гра в футбол і політику», а на іншому – «Свободу всім політичним в'язням». Стюарди забрали у них ці плакати, але після гри повернули. А 14 червня євро депутати провели двогодинну зустріч з Юлією Тимошенко.