У РПЦ вважають виліт Польщі та Росії з Євро-2012 приводом для примирення двох народів

18 Червня 2012, 10:24

"У тому, що сталося, є один позитивний результат. Футбольна доля в черговий раз подарувала нам шанс примиритися з поляками. Бойова нічия і незавидний результат матчів групи А для обох її фаворитів – привід для схожих, загальних почуттів", – вважає протоієрей Всеволод Чаплін.

За його словами, нехай частина фанатів – і польських, і російських – вела себе "агресивно, образливо, по-хамськи».

"Обидві команди, представники обох народів опинилися в однаковій ситуації. Те, що сталося, немов би говорить нам: не сваріться! Оце і є тепер привід подумати: як два найбільш активних і вольових християнських народи Європи могли б взаємодіяти, допомагати один одному, відстоювати в нашій частині світу християнські моральні ідеали? " – пише автор.

Священик вважає, що заклик до цього є, «і він для нас спільний, і звучить він не тільки в результатах групи А».

Нагадаємо, 16 червня в останньому турі групового етапу Євро-2012 збірна Росії поступилася збірній Греції, а збірна Польщі програла збірній Чехії. Таким чином, обидві команди вилетіли з групи. До чвертьфіналу вийшли грецька і чеська збірні.

Перед матчем збірних Росії та Польщі, який відбувся 12 червня у Варшаві і завершився нічиєю 1:1, сталися масові сутички між російськими і польськими вболівальниками. Поліція була змушена використовувати водомети і навіть провела декілька попереджувальних пострілів в повітря. Кілька людей отримали поранення.

Позначки: