В УЄФА хвалять донецький стадіон, який витримав негоду

17 Червня 2012, 23:07

"Я хотів би щиро подякувати вам за ефективні та професійні дії під час непередбачуваних погодних умов, свідками яких ми були того вечора в Донецьку. Я був дуже вражений тим, як ви діяли в цей важкий момент, і хочу сказати: "Відмінна робота!", – зазначається у листі Мішеля Платіні.

Колишній керівник Федерації футболу Польщі і польський представник УЄФА Міхал Листкевич у коментарі Польському агентству преси зазначив, що після годинної зливи газон "Донбас Арени" швидко відновився, завдяки чому вдалося продовжити матч.

"Це перший такий випадок в історії чемпіонатів Європи. У таких екстремальних умовах, які превалювали в п'ятницю у Донецьку, долю матчу вирішує суддя, консультуючись з експертами і спостерігачами УЄФА. Якщо дощ падав би далі, потрібно було б перенести зустріч на наступний день, але тут виникає питання, коли починати гру. УЄФА завжди на цей випадок має варіант "В", – зазначив експерт.

На думку Листкевича, гра показала, що стан газону чудовий, як і система догляду за ним. "Газон фактично здав іспит, продемонструвавши, що грозові води можуть швидко стікати, систему добре регулюють навіть за надзвичайних обставин, щоб трав'яне покриття швидко підготувати для футбольної гри", – додав він.

Листкевич також нагадав, що за схожих обставин відбувся матч Швейцарія – Туреччина на Євро-2008. Однак після гри на арені Базеля довелося терміново міняти газон напередодні чвертьфіналу, що дуже непокоїло УЄФА та інших учасників турніру. Нове поле, яке терміново завезли з Голландії, коштувало УЄФА 200 тис. євро. Це був перший випадок в історії чемпіонатів Європи, коли під час фінальної частини турніру організатори були змушені замінити поле.

Нагадаємо, матч між збірними України і Франції 15 червня припинили на майже п'ятій хвилині через грозу та зливу.

Читайте також: Україна-Франція: злива в Донецьку, тиснява у фан-зоні та раптові прояви патріотизму