Тюремники не пустили до Тимошенко посла ЄС

17 Червня 2012, 17:33

Після цього Тейшейра повідомив журналістам, що він вчинив спробу зустрітися з Тимошенко, оскільки має позитивну відповідь уряду України щодо свого прохання про зустріч. Однак, з його слів, Пенітенціарна служба вже 10 місяців відмовляє йому в зустрічі під різними приводами. "Востаннє вони сказали, що я вже не посол Євросоюзу в Україні. Але я до вересня ще тут, тож я не розумію", – сказав Тейшейра.

Він зазначив, що не має наміру виступати з якими-небудь заявами й плакатами під час матчу в неділю між збірними Нідерландів і Португалії в рамках чемпіонату Європи з футболу, оскільки це не узгоджується з його статусом посла.

Нагадаємо, голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра близько 16:15 прибув у лікарню "Укрзалізниці" в Харкові для зустрічі Тимошенко і навіть зайшов на територію лікарні.

Наприкінці травня Державна пенітенціарна служба заявила, що відмовила Тейшейрі у відвідуванні Тимошенко в лікарні, оскільки екс-прем'єра там вже неодноразово відвідували інші представники ЄС.

Як повідомлялося, 13 червня в Харкові під час матчу Євро-2012 між збірними Нідерландів і Німеччини депутати Європейського парламенту Вернер Шульц і Ребекка Хармс, а також близько 50 активістів, розгорнули на стадіоні плакати з написами Release all political prisoners (звільніть усіх політичних ув'язнених) і Fairplay in football and politics (чесна гра у футболі й політиці).