Європарламентарі закликали Меркель зустрітися з Тимошенко

14 Червня 2012, 17:32

«Юлія Тимошенко – дуже смілива жінка, з серцем нападника Андрія Шевченка і силою братів Кличко» , – цитує видання Шульца. 

Водночас журналістам після зустрічі з Тимошенко Хармс заявила, що їхню акцію на стадіоні «Металіст» під час матчу Голландія-Німеччина, коли були розгорнуті плакати з написами: «Чесна гра в футбол і політиці» і «Свободу всім політичним в'язням», більшість присутніх сприйняли дуже дружньо.

«Ми розгорнули плакати, щоб використати можливість висловити свою думку про ситуацію в Україні, про порушення прав людини і демократичних стандартів. Щоб кожен громадянин знав, що у нього є така можливість – висловити свою думку про події в країні», – заявила Хармс.

Євродепутати підкреслили, що мають намір домагатися зустрічі з іншими політв'язнями як в Україні, так і в інших країнах, зокрема в Єгипті. На їхню думку, звинувачення щодо Тимошенко по «газовій справі» є необгрунтованими. 

«Я знайома зі справою Тимошенко, і як політик, який займається енергополітикою, можу підтвердити, що ті угоди, які були підписані в 2009 році, відповідають усім європейським стандартам. Це стандартні угоди, які Росія підписує зі всіма країнами, з якими працює. Це були найкращі умови, які були можливі в той час», – сказала Хармс.

З її слів, Тимошенко погодила ці договори з Європейською комісією.

У свою чергу Шульц зазначив, що європейська сторона уважно вивчить інші звинувачення на адресу Тимошенко.

«Що стосується подальших звинувачень проти Тимошенко, з якими Ренат Кузьмін (перший заступник генпрокурора України – Ред.) їздить зараз по Європі, то це буде розглядатися європейською стороною. І, швидше за все, ці звинувачення будуть спростовані», – зазначив він.

«Звинувачення, які зараз висуваються Тимошенко – абсурдні», – підкреслив Шульц.

Нагадаємо, 13 червня в Харкові відбувся матч Голландія-Німеччина. Європарламентарі від фракції зелених Ребека Хармс і Вернер Шульц під час виконання гімну перед матчем розгорнули два плакати. На одному було написано «Чесна гра в футбол і політику», а на іншому – «Свободу всім політичним в'язням». Стюарди забрали у них ці плакати, але після гри повернули.

Європарламентарі приїхали до Харкова, щоб зустрітися з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, яка проходить курс лікування в ЦКБ № 5, і вболівати за збірну Німеччини на Євро-2012. Через те, що літак, на яких летіли європарламентарі, потрапив в грозовий фронт, зустріч з Тимошенко довелося перенести з вечора середи на ранок четверга.