УЄФА оштрафував Росію на €120 тис. за бійку її вболівальників у Вроцлаві

13 Червня 2012, 20:30

У постанові контрольно-дисциплінарної комісії УЄФА названо неприйнятним поведінку частини вболівальників, які кидали фаєри на поле стадіону у Вроцлаві і влаштували бійку з співробітниками стадіону.

УЄФА попереджає Російський футбольний союз, що в разі повторення подібних інцидентів збірну Росії можуть позбавити шести очок у відбірковому турнірі наступного чемпіонату Європи.

Нинішні санкції не відносяться до бійок російських і польських уболівальників у Варшаві 12 червня.

Як повідомлялось, раніше УЄФА засудила інциденти у Варшаві до і після матчу Польща – Росія, коли групи порушників спокою закидали поліцію важкими предметами і нападали на вболівальників незалежно від того, яку команду вони підтримували.

Нагадаємо, перед матчем збірних Росії та Польщі, який відбувся у вівторок у Варшаві і завершився нічиєю 1:1, сталися масові сутички між російськими і польськими вболівальниками. Поліція була змушена використовувати водомети і навіть провела декілька попереджувальних пострілів в повітря. Кілька людей отримали поранення.

Після матчу Польща–Росія на Євро-2012 поки затримано 184 хулігана, з них більше 150 поляків і кілька десятків громадян Росії.