МЗС Німеччини закликає на “святі футболу” не забувати, що Тимошенко у тюрмі

13 Червня 2012, 16:13

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Німеччини.

З його слів, у середу багато мільйонів німців і нідерландців будуть стежити за матчем своїх національних футбольних збірних, що відбудеться в Харкові.

"Я сподіваюсь, що це буде велике свято футболу. Водночас мені хотілося б, щоб, незважаючи на захват від цієї події, не забувалася доля ув'язненої в Харкові Юлії Тимошенко та інших ув'язнених опозиціонерів", – цитується в повідомленні заява Вестервелле, зроблена в Берліні.

На його думку, українська влада повинна знати, що для Німеччини важливі європейські цінності й вона очікує справедливого судового розгляду й належного лікування для Тимошенко та інших ув'язнених політиків.

Нагадаємо, раніше Німеччина неодноразово заявляла, що вважає Євро-2012 з футболу гарним приводом для зовнішнього тиску на владу України метою змусити її знайти прийнятне для Європейського Союзу рішення у справі Тимошенко.

Сьогодні перед футбольним матчем між збірними Німеччини та Голандії Тимошенко у лікарні відвідають співпрезидент Партії зелених Європарламенту Ребека Хармс та депутат Європарламенту Вернер Шульц.