Захист Луценка просить замінити суддю у справі щодо стеження

13 Червня 2012, 10:28

"Ваша честь, у мене є відвід до вас", – сказав він. На думку Фоміна, суддя Медушевська не може розглядати цю справу, оскільки вона брала участь у її розгляді до виділення епізоду про стеження в рамках розслідування справи Ющенка в окреме провадження. 

При цьому, зі слів захисника, у ході розгляду цієї справи суддя допускала порушення права Луценко на захист і права на справедливий суд, при цьому в судді, на думку Фоміна, сформувалася думка про винуватість екс-міністра, таким чином, вона не може розглядати цю справу об'єктивно.

Суддя вийшла до кімнати для нарад для ухвалення рішення про те, чи треба їй приймати відвід чи відхилити його.

Як повідомлялося, суд виділив у січні в окреме провадження справу за обвинуваченням Луценка, а також 2 колишніх співробітників Департаменту оперативної служби МВС Володимира Тарасенка і Олега Павленова в організації та веденні незаконного стеження в рамках розслідування справи про отруєння Ющенка.

27 лютого Печерський райсуд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень під час виділення квартири, пенсії та нарахування стажу водію, а токож під час організації святкування Дня міліції Дня міліції у 2008-2009 роках.