Міліція стверджує, що “Беркут” не застосовував сили до опозиціонерів

11 Червня 2012, 23:12

"Правоохоронці не застосовували до активістів ні фізичної сили, ні спецзасобів, а діяли тільки в межах своєї компетенції та у рамках закону, намагаючись виконати рішення суду та не допустити порушень громадського порядку", – сказано в ньому.

Міліція також підкреслює, що інформація ЗМІ про те, що нібито між "Беркутом" і мітингувальниками відбулися зіткнення, не відповідає дійсності.

Правоохоронці відзначають, що співробітники міліції виконували рішення Адміністративного суду Києва від 11 червня про заборону проведення будь-яких масових заходів на прилеглій до "Олімпійського" території й не допустили несанкціонованого мітингу.

За даними МВС, організатори й близько 15 учасників акції відмовилися ознайомитися з рішенням суду й намагалися провести мітинг.

Як повідомлялось, "Беркут" о 19:10 оточив близько 20 прихильників опозиції, які збиралися провести акцію протесту проти політики Януковича біля "Олімпійського".

На перетинанні вул. Рогнідинської та вул. Шота Руставелі міліціонери перепинили шлях опозиціонерам, у результаті чого виникла невелика сутичка.

О 21:45 на НСК "Олімпійський" почався матч Україна – Швеція.

Президент Віктор Янукович присутній на матчі.

Нагадаємо, депутати від опозиції відмовилися бути присутніми на футбольних стадіонах під час матчів збірної України, висловлюючи таким чином протест проти дій влади.

За словами народного депутата від БЮТ Юрія Одарченко, спеціально до Євро було розроблено агітаційні матеріали та футболки англійською мовою для іноземців.

9 червня у Харкові та Львові закордонним вболівальникам роздавали листівки англійською мовою та футболки з написом "Free Юля" і портретом екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Деякі вболівальники відразу одягали ці футболки.