У центрі Києва «Беркут» «взяв у полон» соратників Тимошенко

11 Червня 2012, 20:38

Вона зазначила, що Київська міська організація партії «Батьківщина» подавала заявку на проведення пікету щодо захисту демократії в Україні біля НСК «Олімпійський».

«Коли люди вирішили перейти з наметового містечка опозиції до повідомленого заздалегідь місця пікетування, «Беркут» оточив містечко і не дав можливості нікому вийти», – сказала вона.

Меліхова додала, що міліція не випускала і народних депутатів, які там перебували.

Після цього, за її словами, прихильники опозиції вирішили покинути наметове містечко неорганізованими групами, про що була досягнута домовленість з міліцією.

«Коли члени «Батьківщини» йшли самостійно без будь-якої символіки і транспарантів, то на перехресті вулиць Рогнединської і Шота Руставели ОМОН перекрив дорогу і оточив людей», – сказала вона.

Меліхова повідомила, що вона і народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Юрій Одарченко також перебувають в оточенні.

За її словами, до місця події вже підігнали автозак.

«Бійці «Беркуту» застосовують силу проти пікетувальників та видирають з рук опозиціонерів особисті речі», – сказала депутат.

 «Я обурена тим, що влада так нецивілізовано себе поводить щодо опозиції і намагається приховати від гостей те, як українці ставляться до влади. Можна придушити акцію протесту в одному місці, але це не змінить загальної картинки. Українці не люблять свою антидемократичну владу», – заявила Меліхова.

Кількість співробітників "Беркута" збільшується.

Як повідомлялось, депутати від опозиції не будуть присутні на футбольних стадіонах під час матчів збірної України, висловлюючи таким чином протест проти дій влади.

За словами народного депутата від БЮТ Юрія Одарченко, спеціально до Євро було розроблено агітаційні матеріали та футболки англійською мовою для іноземців.

«Але я був здивований, що іноземні фанати і так все знають і абсолютно чітко оцінюють діяльність президента Януковича і нинішню ситуацію в державі», – сказав депутат.

Нагадаємо, 9 червня у Харкові та Львові закордонним вболівальникам роздавали листівки англійською мовою та футболки з надписом «Free Юля»і портретом екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Деякі вболівальники відразу одягали ці футболки.