Шведські фанати готові самі все полагодити в таборі на Трухановому острові

9 Червня 2012, 15:23

«Були проблеми зі створенням цього табору. Всі про це знають. Але, здається, вони вирішуються. Сьогодні поставлять ресторан, він буде працювати», – сказав керівник організації шведських уболівальників «Camp Sweden» Ола Шьостетд в суботу в Києві.

За його словами, вже встановлено достатню кількість душових кабінок і туалетів.

«Але специфіка шведів така, ми говоримо: та годі, нас тут тисячі людей, дайте нам інструменти, ми все полагодимо», – сказав він.

Відповідаючи на питання про перші враження від України, Шьостетд сказав, що був тут уже 11 разів і українською сказав: «Привіт. Як справи? Дайте мені пива».

У свою чергу шведський фан Тобіас Віберг підкреслив, що його перше враження від країни дуже хороше.

«Мені подобається місто. Гарна погода», – сказав він, додавши, «це краще, ніж я очікував … якщо чесно, очікував побачити залишки Радянського Союзу».

Вболівальник також зазначив, що прецедентів спілкування з українською міліцією у нього не було.

«З приводу фільму Бі-Бі-Сі. Ми бачили цей фільм, але це подача з одного боку», – сказала Віберг, зазначивши, що схожі проблеми є і в Англії, і в інших країнах.

«Якщо ми й зустрінемо людей, у яких свої переконання (расистів – Ред.), для нас це не велика проблема», – додав він.

Говорячи про умови містечка для шведських уболівальників, Віберг зазначив, що ціна 15 євро за добу «нормальна і обґрунтована».

«Стандарти таких кемпо в Швеції, звичайно ж, вище, але ми розуміємо, що приїхали на чемпіонат. Ми не будемо тільки сидіти в наметах, будемо гуляти по місту», – зазначив він.

На питання, чи є попереджувальні написи про заборону купання в Дніпрі навколо табору, шведський уболівальник зазначив, що прибув в містечко в 22.00 і ніяких написів не бачив.

«Але я не думаю, що нас це зупинить», – додав Віберг.

Нагадаємо, 8 червня посол Швеції в Україні Стефан Гуллгрен оглянув табір для шведських уболівальників, які приїдуть у Київ на матчі Євро-2012. Загалом він залишився задоволеним, хоча й зробив кілька зауважень.