Голова Донецької облради не розуміє, для кого писали мовний закон Колесніченко з Ківаловим

8 Червня 2012, 11:59

«Я кажу, що на сьогоднішній день немає протиріч – якою мовою спілкуватися. Тим більше, що в регіоні сьогодні – понад 130 національностей, і у нас немає якихось суперечностей з жодною національністю, яка проживає в Донбасі », – сказав Федорук.

За його слова ми, кожен громадянин може сам визначити, якою мовою йому краще розмовляти …

«І на сьогоднішній день я не знаю людей, які б сказали, що їх національні інтереси якось утискають», – зауважив голова облради.

Він наголосив, що питання про мову не повинен переходити в площину протистояння і його ціна не висока.

«Я не хочу, щоб це питання переходив у площину протистояння … Я думаю, що він не стоїть такого великого обговорення, яке сьогодні є, … коли ми переводимо його в площину якогось протистояння – одним це« супер », іншим -«ні». Я вважаю, що це не правильно. Тому кожна людина визначає для себе – якою мовою йому краще спілкуватися», – сказав Федорук.

«Це питання до Верховної Ради – вони його ініціювали, вони його розглядали. І коли цей закон буде прийнятий, ми зможемо відповідно відреагувати … Я ще раз хочу підкреслити, що ніхто в примусовому порядку ніякої мову насаджувати не буде », – уклав голова облради.

Як повідомлялось, лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що законом про мови «регіонали» захищають Україну від насильницької українізації.

Член парламентської фракції Партії регіонів Сергій Головатий вважає, що мовний законопроект №9073 «Про основи державної мовної політики» «однозначно відпрацьований в Кремлі і є інструментом остаточного путінізації України та оволодіння українським інформаційним простором».

Нагадаємо, 5 червня Верховна Рада Україна прийняла за основу законопроект №9073 «Про основи державної мовної політики». Його автори – представники Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов. «За» проголосувало 234 картки народних депутатів: 187 карток регіоналів, дві картки депутатів із фракції НУНС, 25 комуністів, двоє від «Народної партії», «Реформи заради майбутнього» – шість, позафракційні -12. Депутати від БЮТ за законопроект не голосували.  

У Києві біля стін парламенту відбулися мітинги прихильників і противників законопроекту, а в регіонах України пройшли акції протесту проти його ухвалення.

Читайте також:  Закон про мови: кількасекундне голосування, яке опозиція «не помітила»