«Регіонал»: мовний законопроект – інструмент остаточної путінізації України

8 Червня 2012, 07:35

Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, про це в четвер, 7 червня, в ефірі 5 каналу заявив член парламентської фракції Партії регіонів Сергій Головатий.

«Я не буду звертати увагу на нічим не прикриту брехню, яка йде з вуст Колесніченка, інших провідників путінської ідеології в Україні, тому що це техніка, інструментарій і дрібниці. Головне, що цей законопроект авторства Колесніченка, який відпрацьований на Луб'янці і в Кремлі – це однозначно інструмент остаточної путінізації України. Путінізація у всіх її проявах, де складовими є «Рускій мір» Кіріла, складовими є заволодіння інформаційним простором», – сказав депутат.

«Регіонал» підкреслив, що державний статус української мови, котра захищена Конституцією, – це питання життя української нації, українського етносу, української держави і її європейської перспективи.

«Єдине, що залишилося захищеним на рівні української Конституції – це державний статус української мови, оскільки державний її статус – це питання життя української нації, українського етносу, української держави і її європейської перспективи», – зазначив Головатий.

Нагадаємо, 5 червня Верховна Рада прийняла за основу мовної законопроект №9073. Його автори – представники Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов. Пізніше з'ясувалося, що за законопроект проголосувало 172 депутата, а не 234, як офіційно оголошено. Решти не було в залі.

Спікер Державної думи РФ Сергій Наришкін заявив, що прийняття Верховною Радою в першому читанні цього законопроекту сприятиме більш швидким інтеграційним процесам.

Голова парламенту Володимир Литвин заявив, що  голосування за мовний законопроект відбулося за домовленостями між опозицією та парламентською більшістю.

Читайте також:  Закон про мови: кількасекундне голосування, яке опозиція «не помітила»

В Партії регіонів це заперечили. А фракції «БЮТ-Б» та «НУ-НС» заявляють, що Литвин намагається прикрити свою зраду України фальшивими звинуваченнями на адресу опозиції.