Платіні пригрозив футболістам, які самовільно покидатимуть гру через расистські образи, покаранням

7 Червня 2012, 11:25

Платіні заявив, що він надав суддям під час матчів право зупиняти матчі, якщо проблема расизму виникає під час турніру. Італійський форвард Маріо Балотеллі пригрозив, що він піде з поля під часу матчу, якщо стане жертвою расистських образ в Польщі чи Україні. Але Платіні у свою чергу заявив, що гравці не матимуть права йти з поля без дозволу судді. У противному  випадку гравець отримає попередження.

«Це – жовта картка. Ми у будь-якому випадку підтримали б суддю, якщо він вирішить зупинити гру. Але суддівством не займається гравець. Ми зупинятимемо гру, якщо будуть проблеми, бо вважаю расизм найгіршою з них», – сказав Платіні відповідаючи на питання про наслідки таких дій з боку футболістів під час прес-конференції у Варшаві.

«Я не думаю, що в Україні та Польщі більше расизму, ніж у Франції чи деінде, чи навіть в Англії. Це не проблема футболу. Це – проблема суспільства. Цим мають займатися держави», – підкреслив президент УЄФА.

При цьому, головний посадовець, який контролює суддівство П`єрлуїджі Колліна заявив, що судді вже проінструктовані щодо дій на випадок расизму на стадіонах. 

Позначки: