Платіні сподівається, що “сила футболу” покращить життя українців

6 Червня 2012, 10:55

«В Україні були і є проблеми. Ми сприймаємо їх серйозно. З самого початку проведення такого великого турніру було викликом для нас і для країни. Польща та Україна належть до сім`ї УЄФА так само як і Німеччина чи Франція… Вболівальники, які туди приїдуть, очікують не на п’ятизіркові готелі. Вони хочуть побачити хороший футбол і відсвяткувати.

Ми знаємо, що там ми маємо не такі відносини як у Франції, Німеччині чи Англії. Але в нас є люди, які хочуть робити все можливе, щоб Євро стало прекрасним турніром. Для українців – це насамперед привід пишатися. Якщо вони організовують турнір за таких обставин та труднощів – це велике досягнення. Крім того, країна зробить великий стрибок в плані якості життя. Стрибок, який в іншому випадку зайняв би 20 або 30 років. З’явились нові дороги, телекомунікації, термінали аеропортів. Все це залишиться і після закінчення Євро. Це – прекрасна сила футболу», – сказав Платіні.

Він також відмітив, що політична ситуація в країні не повинна бути приводом для відмови в наданні права на проведення великої спортивної події.

«У 2007 році, коли Україна отримала чемпіонат, Юлія Тимошенко керувала урядом. Звичайно, важко, якщо політична ситуація нестабільна. В Україні за останні п’ять років змінилось 5 міністрів спорту. Але що ж нам робити? Не присуджувати чемпіонати таким країнам як Україна, тому що вони не такі сильні, як західноєвропейські демократії? Це не вирішення проблеми», – підкреслив Платіні.

За словами президента УЄФА, про Євро-2012 дійсно можна сказати, що його організовувати було найважче за всю історію.

«Але врешті-решт воно було того варте. Краще виграти складну гру, ніж легку», – вважає Платіні.