Учасники мовної акції “регіоналів” підтримують державну мову, а на мітингах заробляють на життя

5 Червня 2012, 19:11

Зокрема, як повідомляє джерело серед учасників мітингу, вони прийшли до Верховної Ради на 7 годину ранку. За їхніми словами, вони не знають, чи отримають обіцяні гроші.

"Нас вже двічі "регіонали" кинули", – розповіла одна з учасниць мітингу.

Наразі  кілька десятків людей із синіми плащами нудьгують на вулиці Грушевського біля Верховної Ради, очікуючи на виплату грошей.

Сама вулиця Грушевського перекрита біля будівлі парламенту, на ній розбирають сцену поблизу будівлі Верховної Ради.

"Ми взагалі за українську мову, щоб усі чиновники говорили єдиною державною. А тут заробляєм собі на життя. Бо в нас мізерні пенсії", – відзначила киянка Світлана.

"У нас ніхто не виступає за Януковича, просто життя у людей бідне, тому і ходимо сюди", – пояснила інша учасниця мітингу.

Як повідомлялось, в регіонах України пройшли акції протесту проти ухвалення законопроекту про мови, авторами якого є "регіонали" Вадим Колесніченко та Сергій Ківалов.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 червня прийняла у першому читанні законопроект "Про основи державної мовної політики". Засідання протривало близько 5 хвилин, після чого була оголошена перерва.

За словами одного з опозиціонерів, опозиція мала план по зриву голосування, однак свідомо його провалила.

Між тим, під стінами Ради відбулася масштабна акція протесту. Учасники розділилися на противників та прихильників ухвалення законопроекту про мовну політику. Під час акцій відбулося кілька сутичок між учасниками та правоохоронцями. Міліція застосувала сльозогінний газ проти мітингувальників, хоча правоохоронці це заперечували.