Порошенко вважає, що мовне протистояння провокують безвідповідальні політики

5 Червня 2012, 16:40

"Питання мови стоїть у третьому десятку по важливості питань, які сьогодні турбують громадян і виборців. Питанням номер один є страх: втратити роботу (незалежно від східної чи західної частини нашої держави", зростання цін, економічного падіння і пов'язаного з цим падіння рівня життя", – зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що українським політикам варто навчитися чесно спілкуватися з виборцями. "Політики мають запропонувати суспільству відповіді на ці страхи, в тому числі і у зв'язку з подіями, які не залежать від України", – сказав міністр.

Говорячи про безвідповідальне ставлення політиків до долі країни, Порошенко провів паралелі з подіями у Греції. "Якби у Греції було б дві мови, то зараз саме час перевести дискусію на мовне питання у Греції, відволікти увагу від того, які давати відповіді громадянам країни про долю, що їх чекає", – зазначив він.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 червня прийняла у першому читанні законопроект "Про основи державної мовної політики" авторства "регіоналів" Вадима Колесніченка і Сергія Ківалова.

Голосування супроводжувалося масовими мітингами. При цьому не обійшлося без сутичок. Надходять повідомлення про постраждалих.