Після мовного скандалу Рада може спровокувати конфлікт з «афганцями» та чорнобильцями

5 Червня 2012, 14:07

Він нагадав, що "всі у Верховній Раді проти прикінцевих положень в яких йдеться про зупинку нарахування пільг".

"Профільний комітет запропонував їх виключити. Тому, за великим рахунком, проблем немає. Рівно як і необхідної кількості голосів на сьогоднішній день для прийняття цього закону в урізаному варіанті", – сказав Литвин.

Як повідомлялось, ветерани бойових дій в Афганістані на базі Всеукраїнської громадської організації «Ніхто, крім нас» створили партію із назвою «Громадянська партія Ніхто, крім нас». Члени партії продовжать боротися «за прозорість державних видатків, чесний перерозподіл державного прибутку та тотальний контроль влади з боку громадянського суспільства».

Нагадаємо, 20 вересня минулого року учасники акції протесту, серед яких були і ветерани-«афганці», штурмували Верховну Раду, протестуючи проти ухвалення законопроекту № 9127, який, зокрема, надає право Кабміну самому визначати розмір пільг, залежно від наявності грошей у бюджеті.А вже 20 квітня розпочалися перші акції протесту громадських організацій під керівництвомВГО «Ніхто крім нас».

15 лютого члени ВГО «Ніхто крім нас» повернулися спиною до Януковича, коли він покладав квіти до пам`ятника воїнам-інтернаціоналістам у Києві з нагоди чергової річниці виведення радянських військ з Афганістану.

20 вересня відбулося масовий протест громадських організацій, відомий як бунт під парламентом, а потім по всій країні пішли захвати Пенсійних фондів. 26 січня 2012 Конституційний Суд визначив, що суди при розгляді спорів про соціальний захист громадян можуть застосовувати нормативно-правові акти Кабінету Міністрів, видані в рамках його компетенції на підставі Бюджетного кодексу та закону «Про державний бюджет» на відповідний рік. Тобто фактично передав право керувати виплатою пільг уряду.