Німецький експерт: безпека в Польщі та Україні до Євро-2012 така, як і на попередніх турнірах

5 Червня 2012, 13:30

 «Ми віримо в те, що країни-організатори проведуть безпечну подію», – вважає співробітник служби безпеки Німецької футбольної асоціації. За його словами, офіційне надання турніру поклало на приймаючі країни зобов’язання забезпечити стандартизовані гарантії безпеки. За цієї причини, ситуацію в Польщі та Україні «можна порівняти з попередніми турнірами».

 «Теж саме було перед чемпіонатом 2010 в Південній Африці. Коли ми там були ми побачили добру приймаючу країну з прекрасними людьми, і турнір пройшов мирно», каже Леферт. «Фани повинні так само багато чи мало непокоїтись як і під час інших великих подій», – вважає експерт.

У свою чергу шеф польської поліції Марек Джялошинські вважає, що країни в плані безпеки є більш просунутими, ніж приймаюча країна минулого чемпіонату. За його словами, безпекові норми його країни та України часто «є більш обмежувальними», ніж того вимагає УЄФА.

 «Примітно, наскільки обидві країни саме в цьому пункті прагнуть до єдності. Тоді як співпраця в багатьох галузях щодо підготовки до чемпіонату Європи виглядає так, наче турнір є продуктом двох випадкових паралельних країн-організаторів, у плані безпеки країни ставлять одна одній найвищі оцінки», – пише Die Welt. 

Позначки: