Колесніченко обіцяє доповнити свої мовні ініціативи поправками, які “не псують цей законопроект”

5 Червня 2012, 11:33

Про це на брифінгу сказав заступник голови фракції ПР, один з авторів законопроекту Вадим Колесніченко.

«Фракція Партії регіонів, автори законопроекту пропонують загальнонаціональний діалог у частині цього законопроекту, загальнонаціональний круглий стіл із залученням будь-яких засобів масової інформації», – зазначив він.

Колесніченко підкреслив неприпустимість політизації законопроекту й вказав на доцільність залучення до обговорення й доопрацювання законопроекту тільки експертів у мовній сфері.

При цьому він заявив, що конструктивні експертні зауваження й пропозиції до документа буде враховано при його прийнятті.

«Я можу дати гарантію від імені керівництва Партії регіонів, від імені фракції Партії регіонів і від авторського колективу, що будь-які конструктивні пропозиції й зміни в частині зміни цього законопроекту, які стосуються суті й не псують цей законопроект, буде прийнято», – сказав він.

Крім того, відповідаючи на запитання, чи можливо зміна процентної кількості проживаючих на певній території представників національних меншин для надання їх мові статусу регіональної, він зазначив, що передбачена законопроектом їх кількість в 10% є середньозваженою і оптимальною.

Також, з його слів, для підготовки законопроекту до розгляду в другому читанні необхідно 30 днів.

Нагадаємо, Рада прийняла у першому читанні законопроект №9073 про основи державної мовної політики.

24 травня парламент розглянув законопроект №9073, але так і не поставив його на голосування.

Засідання було закрито через бійку, що виникла між депутатами: опозиція прорвалася в президію, щоб перешкодити прийняттю законопроекту.

Голова Ради Володимир Литвин вважає, що зареєстровані в парламенті законопроекти про мовну політику доцільно проаналізувати в Національній академії наук.