Президент Азербайджану виступає проти політизації Євро-2012

5 Червня 2012, 08:20

«Євро-2012 є святом спорту, що сприятиме демонстрації можливостей України та її великого потенціалу. Це свято має бути поза політикою», – заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв на зустрічі з міністром закордонних справ Костянтином Грищенком 4 червня у Баку.

Алієв побажав українській національній збірній з футболу перемогти в ЧЄ-2012.

Грищенко у свою чергу привітав Алієва з успішним проведенням на високому рівні в Баку пісенного конкурсу «Євробачення-2012» 22-26 травня.

За словами міністра, це дало Азербайджану змогу продемонструвати світу прогрес, якого країні вдалося досягти за роки незалежності.

Під час зустрічі також відбулося обговорення стану виконання домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту Президента Віктора Януковича в Азербайджан 28 квітня 2011 року.

Сторони зазначили результативний діалог двох країн і висловили впевненість у необхідності поглиблення співробітництва шляхом реалізації прагматичних і взаємовигідних проектів.

У цьому контексті особливу увагу було приділено перспективам україно-азербайджанського співробітництва в сільськогосподарській, аерокосмічній, торгово-економічній, енергетичній, військово-технічній і будівельній сферах.

Грищенко та Алієв приділили особливу увагу обговоренню можливостей співробітництва в реалізації масштабних інфраструктурних проектів у Баку й залучення в них українських компаній.

Були обговорені питання співробітництва України й Азербайджану на міжнародній арені, співробітництво з Європейським Союзом і взаємодія двох країн у рамках міжнародних організацій, у тому числі в контексті головування України в ОБСЄ в 2013 році.

Грищенко від імені Януковича запросив Алієва відвідати Україну з офіційним візитом у зручний для азербайджанської сторони час.

Міністр закордонних справ України перебуває в Азербайджані з офіційним візитом 4-5 червня.

Нагадаємо, чемпіонат пройде з 8 червня по 1 липня у 8 містах України й Польщі. В Україні матчі турніру відбудуться в Києві, Харкові, Львові й Донецьку.