Міліція застерігає єврофанів від псевдоінспекторів ДАІ

3 Червня 2012, 15:18
Інформаційні брошури кишенькового формату тиражем 200 тис. розповсюджуватимуться на митницях, в аеропортах і вокзалах, а також просто на вулицях міст, що прийматимуть матчі першості з футболу. Ця інформація також буде доступна на сайті МВС. 
 
"Найбільші небезпеки – це, по-перше, кишенькові крадіжки у місцях масового скупчення людей – базарах, закладах торгівлі і харчування, громадських місцях. Друге – крадіжки у машинах без сигналізації так званими "барсетниками". Третє – "перевірка" псевдоінспекторами ДАІ. Це найбільші ризики кримінального характеру для іноземців", – заявив керівник прес-служби МВС Володимир Поліщук. Для попередження останнього випадку, у буклеті міститься вигляд інспектора ДАІ, а також міліцейського посвідчення. 
 
Водночас речник МВС додав, що гостям Євро не варто боятися злочинів на ґрунті расизму або ксенофобії. Подібних злочинів за відповідною статтею №161 ККУ за останні 4 місяці в Україні взагалі не було. Єдина серйозна справа, пов’язана з іноземцями, стосувалась  вбивства вихідця з африканської країни своїм земляком. У грудні минулого року проти громадянина африканської країни була порушена справа у зв’язку з вчиненням ним побутового злочину. 
 
"Говорити про такі види ризиків, як ксенофобія та расизм, мені здається, в Україні недоречно", – зауважив Володимир Поліщук. Він також наголосив, що в випадку непорозуміння іноземці можуть звернутись на довідку МВС, де отримають усі роз’яснення англійською мовою. Усі необхідні "гарячі" телефони вказані також у брошурі відомства.
 
Нагадаємо, 28 травня у телепрограмі на телеканалі ВВС колишній гравець збірної Англії Сол Кемпбелл сказав, що проведення Чемпіонату Європи в Україні і Польщі є помилкою через поширені в цих країнах расизм і випадки футбольного насильства.
 
Українське МЗС відкинуло обвинувачення в расизмі і заявило, що BBC має вибачитися за сюжет про расизм перед українцями. Пізніше Надзвичайний та Повноважний Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот заявив, що націоналізм та расизм існують на стадіонах всіх країн Європейського Союзу.
 

Позначки: