Прокуратура перевірить усі витрати на Євро-2012, але після чемпіонату

3 Червня 2012, 10:53
"Буквально днями ми проводили нараду в прокуратурі. Прийнято рішення про проведення фінансової перевірки всіх програм відразу після чемпіонату", – сказав він. "Сьогодні повсюдно від чиновників вимагають звіту. І нам нікуди не подітися", – підкреслив чиновник. За словами Голубченка, куроване ним головне управління КМДА з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу витратило на підготовку до нього 10 млн гривень.
 
"Якщо на цій ділянці будуть зафіксовані фінансові порушення, то причетні чиновники понесуть покарання. Але я думаю, що у нас все в порядку. До всіх інших мільярдів ми не маємо ніякого відношення. Вони йшли своїм ходом, за своїми програмами, підрядниками та замовниками", – підкреслив він.
 
Нагадаємо, за словами директора департаменту розвитку будівельної діяльності, ціноутворення і економіки будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Петра Губеня, підготовка інфраструктури до Євро-2012, передбачена держпрограмою на 2008-2012 роки, коштувала Україні близько 108 млрд грн, з яких 47 млрд грн, – державні кошти. 
 
Віце-прем’єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що загальна вартість підготовки до чемпіонату склала $5 млрд.
Позначки: