У містах-господарях Євро встановлять безпечні урни

2 Червня 2012, 01:57

Зокрема, глава Київської адміністрації Олександр Попов розповів, що після вибухів у Дніпропетровську він "прийняв рішення, і ми прибрали з території Києва, на жаль, 16 тисяч урн".

"Ми відразу ж почали відпрацьовувати варіанти можливих альтернатив. Це легкі урни, які в такому випадку, якщо не дай бог, він відбудеться, сподіваюся, цього вже ніколи не буде, не завдали б шкоди здоров'ю людей, але як ви розумієте, такої кількості урн ніхто на складах не тримає", – зазначив він.

"У найближчі дні ми завершимо цю роботу", – додав чиновник.

У свою чергу мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що "в місті Харкові застосовані урни, як у Парижі – це кульки целофанові, які постійно змінюються, легкі урни".

Мер Донецька Олександр Лук'янченко зазначив, що "ми теж взяли ті ж заходи, які приймалися в місті Києві, місті Харкові та Львові".

Як повідомлялося, на початку травня задля "підвищення безпеки киян" з центру столиці прибрали всі бетонні урни для сміття.

Нагадаємо, 27 квітня вдень у Дніпропетровську сталося чотири вибухи, постраждало 30 людей. Всі саморобні вибухові пристрої були закладені в бетонні урни. Прокуратура порушила справу за статтею «терористичний акт».

31 травня правоохоронці заявили про затримання двох підозрюваних (із чотирьох) в організації вибухів. А 1 червня повідомили про затримання ще двох підозрюваних.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повідомив, що затримані вимагали виплатити їм $4,5 млн.