Мирослава Гонгадзе: зять Кучми міг чинити тиск на суд

1 Червня 2012, 07:29

«Перед засіданням суду по справі Кучми, приблизно о 9.15 ранку зять Леоніда Кучми Віктор Пінчук виходив з приміщення Вищого спеціалізованого суду, в якому на 10:00 було призначено слухання. Там з ним зустрівся Олексій Подольський (потерпіла сторона – Ред.). Свідком цього був також фотокор газети "День", якому охоронці Пінчука не дали сфотографувати останнього», – написала Гонгадзе.

Вона також не виключає, що Пінчук міг чинити тиск на суд.

«Ми готуємо заяву в прокуратуру щодо тиску на суд», – додала вдова журналіста.

Нагадаємо, 31 травня Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс на 26 червня розгляд касаційної скарги Генеральної прокуратури на зняття звинувачень з колишнього президента Леоніда Кучми в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Кримінальну справу щодо Кучми було порушено 21 березня 2011 року за звинуваченням у перевищенні влади і службових повноважень, які призвели до вбивства Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції від 1960 року).

13 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури.

19 грудня Генеральна прокуратура України подала апеляцію на це рішення.

Апеляційний суд Києва 20 січня цього року залишив у силі рішення Печерського райсуду про незаконність порушення Генпрокуратурою справи щодо Кучми.