Стівен Пайфер: над Євро-2012 згущаються дощові хмари

31 Травня 2012, 12:59

«Коли Україна його (чемпіонат – Ред.) отримала, всі вважали, що він стане для країни змогою показати свою демократію, показати, що її економіка росте, і вона є частиною Європи. Тепер же, коли Євро прийшло, а ціни і корупція ростуть, сприйняття того, що українська демократія погіршується, а деякі європейські лідери хочуть триматися подалі від країни, згустять над турніром дощову хмару», – зазначив в коментарі виданню Стівен Пайфер.

У свою чергу низка експертів зазначила The New York Times про перебільшення проблем з расизмом в Україні.

«Футбольні змагання за участю національних команд як правило зміцнюють стереотипи та шовіністичну напруженість», – сказав професор германістики Університету Мічіган Андрєй Марковіц.

«Я впевнений, що будуть всілякі неприємні повідомлення проосвистування темношкірих кравців з усіх сторін. Але я не розглядав би це лише, як проблему східноєвропейських країн…Це повсюдно в Європі. Так чи інакше футбольний стадіон залишився останнім оплотом абсолютної мужності. Ви можете поводитись погано і пишатися цим, чого не можете собі дозволити будь-де в іншому місці Європи», – додав він.

У свою чергу фахівець з України в Amnesty International Макс Такер вважає, що міліція може бути більшою загрозою для вболівальників, ніж хулігани. Він звинувачує українську міліцію в широкій корумпованості та нетерпимості.