Під час Євро-2012 на дорогах України патрулюватиме 2 тис даішників

31 Травня 2012, 11:29

За словами Резнікова, з метою забезпечення безпеки дорожнього руху структурними підрозділами Управління за погодженням з органами виконавчої влади та представниками УЄФА внесені зміни в організацію дорожнього руху в центральних частинах Києва, Донецька, Львова і Харкова, в тому числі – до маршрутів руху громадського транспорту центрів цих міст. Крім того, правоохоронцями проведено остаточний розрахунок необхідної кількості спеціальних транспортних засобів (автомобілів швидкої медичної допомоги, пожежного автотранспорту, евакуаторів) на випадок надзвичайних ситуацій.

З іноземними гостями та громадянами України інспектори ДАІ вестимуть, насамперед, профілактичну роботу, обмежуючись усними зауваженнями за скоєння незначних порушень Правил дорожнього руху.

За словами представника керівництва УДАІ, на 54 службових автомобілях, що використовуватимуться для забезпечення безпеки дорожнього руху під час Євро-2012, установлено системи відеонагляду за дотриманням водіями правил дорожнього руху із зовнішнім інформаційним таблом.

«Цей інформаційний пристрій дає змогу доводити до учасників дорожнього руху необхідну інформацію, у тому числі – англійською мовою. З цією ж метою – порозуміння з іноземними гостями – в чергових частинах підрозділів внутрішніх справ і, зокрема – управліннях ДАІ, організоване цілодобове чергування працівників, які вільно володіють англійською мовою», – зазначає прес-служба.

Резніков зазначив, що службою розроблені схеми організації дорожнього руху і розміщення місць для паркування транспортних засобів в радіусі 1,5- та 2-кілометрової зон навколо стадіонів. Рішення про обмеження руху в цих зонах приймають органи місцевої влади, а працівники ДАІ лише виконують ці рішення. Аби уникнути непорозумінь при намаганні потрапити до, наприклад, власної домівки, слід заздалегідь потурбуватися про отримання в органі місцевої влади відповідного дозволу (так званої «перепустки»).

«Я хочу звернутися до громадян України та гостей нашої держави із проханням поставитися з порозумінням до цієї роботи, а також неухильно дотримуватися вимог Правил дорожнього руху», – підкреслив керівник УДАІ МВС України.

Позначки: