Міністр спорту Великої Британії радить фанам не вірити брехні і їхати в Україну

30 Травня 2012, 12:03

«Всі ці заяви абсолютно невірні. Моя порада всі фанатам – поїхати та підтримати команду, зробити все, щоб підтримати команду. Чим більшою буде підтримка, тим більше шансів збірна матиме на перемогу. Урядом, поліцією, міністерством закордонних справ було зроблено чимало роботи, яку багато хто не бачить. Тому моя порада кожному фанату – поїхати, гарно провести час, при цьому, звичайно, необхідно себе поводити належним чином», – заявив очільник британського спортивного міністерства.

Нагадаємо, 28 травня у телепрограмі "Панорама", що вийшла на телеканалі Бі-бі-сі колишній гравець збірної Англії Сол Кемпбелл сказав, що проведення Чемпіонату Європи в Україні і Польщі є помилкою через поширені в цих країнах расизм і випадки футбольного насильства.

У свою чергу у коментарі для BBC капітан збірної України Андрій Шевченко заявив, що расизм не є реальною проблемою в Україні і англійським уболівальникам нема чого боятися на матчах Євро-2012. 

Українське МЗС відкинуло обвинувачення в расизмі і заявило, що BBC має вибачитися за сюжет про расизм перед українцями. 

У свою чергу британський журналіст, дописувач The Spectator, the New Statesman, The Guardian, BBC News Online Брендан О`Нейл розкритикував своїх колег за "істерію щодо расизму в Україні"

Позначки: