Німецький депутат: мовчання Платіні означає згоду з тим, що відбувається в Україні

28 Травня 2012, 13:12

«Президент УЄФА Мішель Платіні відкидає вимоги (щодо бойкоту Євро-2012 – Ред.) і на публіці демонструє стриманість. Для мене це означає: той, хто мовчить, той погоджується. І Платіні також нічого не сказав про те, що Євро збагачує сумнівні структури… Янукович створив для цього умови відразу ж після вступу на посаду за допомогою закону, який скасовував зобов’язання на тендер в світлі підготовки до чемпіонату Європи. Замовлення потім розподіляє Борис Колесніков, міністр інфраструктури й діловий партнер Ріната Ахметова, власника клубу «Шахтар». Проект Януковича з використання футболу для покращення іміджу я вважаю таким, що не вдався», – зазначила фон Крамон.

Вона також заявила, що очікує реакції на ситуацію в Україні від Німецької футбольної асоціації, зокрема, що та висловить свою позицію на прес-конференції під час попереднього раунду матчів Євро-2012 в Харкові.

«Я написала лист директору Daimler Дітеру Цетше, який є спонсором Німецької асоціації. Daimler прилетить на гру в Харкові 13 червня. Мене цікавить яке значення для рекламного спонсора має те, що в двох кілометрах від нього сидітиме у в’язниці Тимошенко, а інші перебувають під вартою. Чи взагалі компанія про це думає», – додала депутат.