Азаров закликає населення мобілізуватися для боротьби з тероризмом

25 Травня 2012, 20:00

«Треба сказати, що тероризм – це страшно небезпечне для країни явище. І тут необхідна мобілізація не тільки правоохоронних органів, але і всіх громадян, оскільки терор спрямований не проти якогось конкретного політика або державного діяча, а проти звичайних людей. І якщо не приділяти цьому увагу, то жертвою терору може стати і дитина, і старий, і молода дівчина – люди, які абсолютно ні в чому не винні», – зазначив прем'єр.

При цьому прем'єр нагадав, що питання протидії тероризму розглядали в п'ятницю на засіданні Ради національної безпеки та оборони, і висловив думку, що Україні вдасться впоратися із цією проблемою.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович закликає Верховну Раду внести зміни до законодавства з боротьби з тероризмом до чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

27 квітня в громадських місцях у центрі Дніпропетровська з невеликим проміжком у часі сталися 4 вибухи невідомих пристроїв.

У результаті вибухів було травмовано 31 людину.

Генеральна прокуратура за фактом вибухів порушила кримінальну справу за ст. 258 Кримінального кодексу (терористичний акт).

Спочатку СБУ, у чиє провадження було передано справу, розглядала 6 версій вибухів, пізніше їх кількість зменшилася до 4.

Янукович вважає розкриття вибухів у Дніпропетровську справою честі для правоохоронних органів.