Прем’єр Польщі про візит Януковича до Варшави: справа природна, але не дуже комфортна

25 Травня 2012, 18:13

«Це справа природна, але не дуже комфортна», – так про візит Віктора Януковича на відкриття Євро-2012 до Варшави говорить прем’єр-міністр Дональд Туск.

Керівник польського уряду, відповідаючи на питання журналістів, підкреслив, що він не має наміру під час зустрічі з нагоди футбольного свята влаштовувати політичної демонстрації.

«Взагалі-то я схильний до того, щоб усім потиснути руку, але я не буду демонструвати політичні жести, бо нам залежить на тому, щоб Євро-2012 звільнити від політичного тягара. Звичайно, хай також не буде такого враження, що ми ніби-то у всьому підтримуємо сьогоднішню українську владу, але разом з тим, ми б не хотіли аби матчі Євро-2012 замінилися в якісь політичні демонстрації. На скільки нам вистачить таланту, там ми й будемо поводитися. Маю надію, що Ви не будете соромитися за поляків», – сказав він.

Туск також знову заявив, що європейські лідери не мають наміру бойкотувати Євро-2012.

«Немає ніякого бойкоту Євро-2012, атмосфера покращилася. Я отримав також багато сигналів, які показують, що в справі політичного контексту все досить чітко відрізняють Варшаву від Києва. І немає жодної проблеми з боку європейських лідерів щодо Євро-2012», – сказав він.

Як повідомлялося, раніше низка європейських лідерів, у тому числі представники Європейської комісії на чолі з Баррозу, заявили про бойкот матчів Євро-2012 в Україні через згортання демократії в країні. Безпосереднім приводом до бойкоту стало побиття Юлії Тимошенко у в'язниці.

Польща послідовно виступає проти бойкоту Євро-2012, який вона проводить разом з Україною.