Колесніков прогнозує, що квитки на нові швидкісні поїзди подешевшають

25 Травня 2012, 12:25

"На самий пік відпусток, другу половину липня й серпень, ПДВ уже не буде працювати. Відповідно, квитки стануть на 16,6% дешевшими й будуть максимально доступні", – сказав він.

Зі слів міністра, уряд 28 травня має намір розглянути відповідне питання.

"Уряд за дорученням президента в понеділок на своєму засіданні розгляне питання про скасування ПДВ на продаж квитків на швидкісні поїзди", – зазначив Колесніков.

З його слів, відповідні зміни до закону про ПДВ буде прийнято парламентом і підписано президентом протягом 2 тижнів.

За оцінками віце-прем'єра, на маршруті "Київ – Харків" в 2 класі швидкісних поїздів вартість квитків становитиме 190 гривень, що на 25 гривень дорожче, ніж у купейному вагоні.

Мінінфраструктури ініціювало також скасування ПДВ на продаж авіаквитків і авіапалива для внутрішніх рейсів.

Крім того, міністерство прогнозує поновлення продажу квитків на нічні поїзди 28 травня.

"Ми залишаємо більшість нічних поїздів, і вони будуть ходити до того часу, поки на них буде серйозна затребуваність. Тобто з понеділка почнуться продажі на скасовані раніше нічні поїзди", – сказав він.

Віце-прем'єр додав, що таким чином виконується доручення президента Віктора Януковича про врахування інтересів всіх категорій пасажирів.

Нагадаємо, раніше Колесніков заперечував зв'язок між скасуванням нічних поїздів і запуском швидкісних електропоїздів "Українського експреса" (виробництва Hyundai Rotem (Південна Корея)).

Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" прогнозує, що курсування поїздів "Українського експреса" розпочнеться із введенням графіка руху поїздів на 2012-2013 роки, що відбудеться 27 травня.