Клюєв вважає, що подвійне громадянство загрожує національній безпеці

24 Травня 2012, 18:31

«В умовах глобалізації необхідно ще більш ефективно захищати національні інтереси, і тут інститут громадянства є одним із ключових», – сказав секретар РНБО, коментуючи прийняття Верховною Радою в першому читанні законопроекту, що передбачає вдосконалення механізму запобігання подвійному громадянству в Україні.

Клюєв зазначив, що деякі держави де-факто намагаються створювати для українських громадян інститут подвійного громадянства.

«Ми зобов'язані діяти рішуче і навіть жорстко, щоб не допустити розмивання засад інституту громадянства. Ми готові максимально конструктивно взаємодіяти і співпрацювати з нашими іноземними партнерами, але ми відкрито заявляємо про нашу позицію при відстоюванні інтересів України», – підкреслив він.

Секретар РНБО висловив думку, що після прийняття зазначеного законопроекту іноземні громадяни не повинні прийматися на роботу в державні органи влади, а посадові особи, які набули громадянство іншої держави, повинні бути звільнені з державної служби.

При цьому Клюєв зазначив, що якщо Україна зможе забезпечити надійний захист інтересів своїх громадян, у тому числі і при вирішенні їхніх проблем на території інших держав, то і кількість охочих одержати подвійне громадянство буде мінімальною.

Нагадаємо, 22 травня Рада прийняла в першому читанні законопроект, який передбачає вдосконалення механізму запобігання подвійному громадянству в Україні.