Frankfurter Allgemeine: Платіні втратив свій шанс допомогти українській демократії

24 Травня 2012, 11:45

Видання коментує відповідь Мішеля Платіні на вимоги капітана збірної Німеччини Філіпа Лама відреагувати на ситуацію в Україні.

"Він пішов у контратаку, як і завжди в коротких шортах, вибивши м’яч позад себе", – пише видання і наводить відповідь Платіні:  "Лам – не мій бос. Я не займаюсь політикою, я займаюсь футболом. Якби я хотів займатись політикою, я би пішов у політику".

«У пресі і на телебаченні насолоджувалися такими заявами. Але як лідер європейського футболу він повинен був би до цього підійти в державницькому плані та розуміти соціально-політичне значення футболу… Він повинен усвідомлювати свою можливість вплинути на політичне життя в Україні», – відмічає видання.

«Він сказав жорсткі слова, не будучи під значним тиском. Ніхто не вимагав від нього бойкоту або поставити конкретні вимоги українському уряду. Було би достатньо того, що зробив голова німецької футбольної асоціації Петер Нірсбах, – вимагати дотримання прав людини і таким чином підкреслити, що він не спостерігає мовчки за ситуацією в Україні. Платіні втратив свій шанс дати допомогти українській демократії», – йдеться в статті.