Янукович квапить Азарова із податком на розкіш

23 Травня 2012, 17:08

На зустрічі Янукович вказав на важливість прийняття цього законопроекту найближчим часом і попросив представників парламенту прискорити його розгляд.

Однак після того, як представники Ради повідомили президентові, що в парламент цей законопроект ще не надходив, Янукович здивовано запитав у прем'єра, як іде робота над ним.

"Остаточний варіант у понеділок буде розглядатися", – повідомив Азаров. Після цього президент наполіг на необхідності прискорити роботу над законопроектом.

Раніше  уряд розглядав два варіанти законопроекту про податок на багатство – запропоновані Мінсоцполітики та Мінфіном.

10 квітня прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що уряд повернув на доопрацювання законопроект про податок на багатство.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що Кабінет Міністрів України може збільшити дефіцит бюджету Пенсійного фонду у разі, якщо Верховна Рада не ухвалить законопроекти щодо оподаткування багатства і розширення переліку офшорних зон.

У березні  президент Віктор Янукович заявив, що такі бізнесмени, як Рінат Ахметов, Віктор Пінчук, Костянтин Жеваго, підтримують закон про податок на розкіш.