Сьогодні у Єгипті перший тур президентських виборів

23 Травня 2012, 00:58

Очікується, що о восьмій годині ранку за місцевим часом у Єгипті відкриється 14 тисяч виборчих дільниць. На кожній буде присутній суддя, який контролюватиме хід голосування та підрахунок голосів. Перший тур виборів триватиме два дні й закінчиться у четвер, 24 травня. Результати народного волевиявлення підбиватимуть 28 травня.

Загалом у виборах має взяти участь 50,5 млн зареєстрованих виборців.

Окрім суддів, за голосуванням спостерігатимуть представники ЗМІ. На вулиці ситуацію контролюватимуть поліція та військові – вони мають попереджати будь-які спроби агітації за кандидатів та спроби грошових винагород для виборців.

Крім того, єгипетська влада запросила на вибори спостерігачів з 50 країн. Дивитимуться за ходом голосування й представники міжнародних організацій: Ліги арабських держав та Африканського союзу. Також на дільниці були акредитовані 46 місцевих і 3 иноземних неурядових організації.

Нагадаємо, це перші президентські вибори в Єгипті, що відбуваються після відставки колишнього голови держави Хосні Мубарака. На президентську посаду претендують 13 кандидатів.

Після завершення першого кола голосування очікується другий тур – між двома кандидатами, які отримають найбільшу кількість голосів.