ЄБРР обрав нового президента

18 Травня 2012, 23:32

Новим очільником фінустанови став постійний секретар міністерства юстиції Великобританії Сума Чакрабарті. На цій посаді він змінив Томаса Мирова, який очолював банк з 2008 року. 

На пост президента претендували п’ять кандидатів: чинний президент ЄБРР Томас Миров, голова економічної ради в канцелярії прем’єр-міністра Польщі, голова правління Польського інституту закордонних справ Ян Кшиштоф Белецький, постійний секретар міністерства юстиції Великої Британії Сума Чакрабаті, екс-віце-прем’єр з питань євроінтеграції, міністр науки й технологічного розвитку Сербії Божидар Джеліч, віце-президент, член правління Європейського інвестиційного банку Філіпп де Фонтет Вів Куртаз.

Чакрабарті – випускник університетів Оксфорда і Сассекса, працював в уряді Великобританії, удостоєний звання лицаря ордена Британської імперії. Він став першим британцем, обраним на цю посаду, всупереч традиції призначати на неї німців або французів. Має багаторічний досвід роботи в міжнародній економіці та політиці. Працював у Департаменті Великої Британії з міжнародного розвитку. Співпрацював з Європейською комісією для поліпшення своїх програм в країнах Близького Сходу та Північної Африки.

Чакрабарті вступить на посаду президента ЄБРР 3 липня.

Позначки: