Міністр оборони: Співпраця України та Польщі в оборонній галузі не повинна припинятись після Євро-2012

18 Травня 2012, 03:00

«Збройні сили України і Польщі впевнено підготувалися до забезпечення безпеки Євро-2012. Це свідчить про нашу спроможність працювати з максимальною ефективністю й у майбутньому . Безпека повітряного простору під час Євро-2012 з української і польської сторін буде забезпечена повністю, – заявив Саламатін.

З його слів, співпраця Збройних сил України та Польщі не має припинятись. Зважаючи на реформування збройних сил в обох країнах, дуже важливим для обох сторін є обмін досвідом, у тому числі щодо комплектування армії за контрактним принципом. Важливим напрямом співробітництва у військовій сфері Саламатін назвав проведення двосторонніх навчань, а також участь українських і польських військових у багатонаціональних навчаннях. «Ми зобов’язані інтенсифікувати співробітництво між нашими Збройними силами за усіма напрямами», – наголосив Саламатін.

За підсумками переговорів сторони підписали Протокол про внесення змін та доповнень до Протоколу до Угоди між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Республіки Польща про військове співробітництво стосовно обміну інформацією й виконання польотів військовими повітряними судами України та Республіки Польща у повітряному просторі обох держав.

Як повідомлялось, на час проведення Євро-2012 безпеку повітряного простору в Україні забезпечуватимуть 28 винищувачів МіГ-29 та Су-27, 16 гелікоптерів Мі-8 та Мі-24 сухопутних військ.

Позначки: