Система екстреної допомоги «112» до Євро-2012 не запрацює

17 Травня 2012, 19:30

«Просто ми не встигаємо обладнати і забезпечити роботу системи 112 в повній мірі, так, як це раніше передбачалося. Ми тепер не ставимо завдання запровадити її в Києві, Харкові, Львові та Донецьку до початку Євро-2012. Ми поставили завдання: запровадити до кінця 2012 року», – сказав він.

Як зазначив сьогодні голова комітету з конкурсних торгів МНС Олег Цицак, угода між Міністерством надзвичайних ситуацій України та американською компанією Hewlett Packard про впровадження системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 є недійсною, і тому відомство готується до проведення нових тендерних процедур.

Він зазначив, що в договорі було закладено необхідність узгодження протягом 5 днів з моменту підписання та реєстрація в Державному казначействі самого договору з усіма додатками. «Протягом п'яти днів МНС і Hewlett Packard зробити цього не змогли. Та форма участі інтегратора в проекті, який регламентує українське законодавство, не спрацювала б. Тому ми домовилися не продовжувати роботу за цим контрактом у подальшому і відмовитися від нього», – сказав Цицак.

Він також зазначив, що єдиний номер все ж працюватиме.

«Наразі система 112 у Львові, Харкові, Києві та Донецьку функціонувати не буде, але це не означає, що не працюватиме номер 112. Ми погодили з компанією «Укртелеком» технічні можливості та очікуємо рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації з цього питання», – сказав він.

Нагадаємо, 5 квітня президент Віктор Янукович підписав Закон «Про систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112».

Верховна Рада визначила принципи роботи системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером "112" 15 березня.

МНС мало намір увести в експлуатацію систему "112" у містах, які прийматимуть ЧЄ-2012 з футболу, у квітні-травні 2012 року.

У структурі міністерства створене державне підприємство "Центр громадської безпеки 112", що є головним виконавцем робіт зі створення системи "112".

Як відомо, кабмін виділив 452,06 млн грн на створення й впровадження цієї системи екстреної допомоги населенню в 2012 році.

Позначки: