Співдоповідачок ПАРЄ шокувало приховування діагнозу Луценка

17 Травня 2012, 19:06

Захисник екс-міністра повідомив про ухвалу Апеляційного суду по справі Луценка, яка залишила в силі рішення Печерського райсуду. Фомін наголосив на заангажованості та упередженості суддів при розгляді справи, а також на порушеннях у ході судових засідань.

«Ірина Луценко проінформувала про стан здоров’я Юрія Луценка на даний час. Адже з моменту зустрічі із екс-міністром співдоповідачок ПАРЄ минуло півтора місяці, і за цей час стан здоров’я Луценка значно погіршився, зважаючи на прихований діагноз – вірусний гепатит TTV. За словами дружини екс-міністра, європейські гості були шоковані фактом укриття такої хвороби від Луценка та його родини», – йдеться в повідомленні.

Також дружина Луценка попросила не розцінювати як позитивні ті ілюзорні кроки, які робить влада на підтвердження виконання резолюції ПАРЄ.

«Влада лише імітує свою діяльність. Проте як не виконувала старий КПК, так і не виконуватиме щойно підписаний президентом новий Кримінально-процесуальний кодекс. І яскравим підтвердженням цього є політичні справи проти мого чоловіка, проти Тимошенко, Іващенка та інших», – зазначила вона.

Нагадаємо, 16 травня співдоповідачі моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Майліс Репс і Маріетта де Пурбе-Лундін зустрілися з екс-прем'єром Юлією Тимошенко в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" (Харків).

А 17 травня вони мали зустріч з президентом Віктром Януковичем.

Як відомо, дружина колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Ірина заявляє, що її чоловіка в СІЗО заразили вірусним гепатитом.

Начальник управління охорони здоров'я та медико-санітарного забезпечення Державної пенітенціарної служби України Євген Поляков раніше заявив, що інформація про те, що екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка заразили гепатитом при переливанні крові в СІЗО, не відповідає дійсності.

«Дійсно, він здавав кров на маркери, щоб не заглиблюватися в медицину – там все негативно, крім одного вірусу, так званого TTV-вірусу (лікарі стверджують, що TTV часто виявляється при хронічних формах вірусного гепатиту С, В – Ред.). Він присутній у 75% населення», – сказав він.

Як повідомлялось, 6 квітня Луценка вивезли з СІЗО до Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги для обстеження, після якого лікарі підтвердили у нього серйозні проблеми з печінкою, а також цукровий діабет. 20 квітня його доставили до Київського СІЗО. «Гепатиту С у Ю. Луценко не виявлено і раніше виявлено не було», – зазначила прес-служба Державної пенітенціарної служби.