Прокурор: Адвокати Луценка самі собі суперечать

15 Травня 2012, 23:42

Прокурор зазначив, що захист Луценка сам собі суперечить, вимагаючи проведення слідства, спрямованого на отримання доказів, і при цьому стверджує про начебто відсутність взагалі будь-яких доказів провини засуджених. "Захист у своїх апеляціях і клопотаннях висловлює суперечливі твердження про повну відсутність доказів провини засуджених, проте при цьому вимагає провести судове слідство в суді апеляційної інстанції", – сказав він.

"Якщо ж твердження про відсутність доказів провини засуджених справді обґрунтовано, чому захисники намагаються відшукати нові докази у кримінальній справі, наполягаючи на судовому слідстві? В цьому, власне, і полягає суперечливість заяв адвокатів. Кожному юристу це добре видно і зрозуміло", – заявив Клименко.

 За його словами, така позиція захисту Луценка "не більше ніж спроба створити нові інформаційні приводи і затягнути апеляційний розгляд". 

Як повідомлялось,  сьогодні, 15 травня, Апеляційний суд Києва переніс назавтра, 16 травня, розгляд апеляційної скарги на вирок Печерського районного суду Києва, яким колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко був засуджений до чотирьох років позбавлення волі.  Адвокати обґрунтували апеляції цілою низкою порушень, допущених, на їхню думку, під час розгляду справи Луценка Печерським райсудом.